Gotland Grand Moppe Tour 2019

Midrus hem 19 (9)

Vi har precis klarat av årets Midnattsrus och laddar nu om för att genomföra årets upplaga av GGMT, Gotland Grand Moppe Tour. Det blir det 17:de veckolånga resan på lika många år där vi åker moppe på ön, fricampar och bara umgås och njuter. Måndagen den 22 juli åker vi från Nynäshamn till Visby och stannar till söndagen den 28 juli. GGMT är Tårtan Mopedoz egna interna resa som i år samlar 16 av klubbens 23 medlemmar. Eftersom vi sedan många år har valt att åka moppe utan bagage, så har vi tidigare haft ett stort flyttsläp draget av en traktor som följeekipage. Nu har släpet tjänat ut och vi köpte under förra året en f.d. militärlastbil modell större, som i vinter har omvandlats till ett riktigt lyxåk då den genomgått en total makeover. I lastbilen, som vi då fyndigt kallar Rulltårtan, så har alla en rejäl hylla för sitt bagage, vi har en fullutrustad verkstad, över 200 liter eget vatten, elverk, solcell med laddstation för mobiler och annat, nödcykel, kök med gasolkyl och spis och en rad andra bekvämligheter. Lastbilen, som är från 1980 och har varit verkstadsbil hos Försvaret, rattas av en utvald gosse varje dag, man måste dock ha C-kort på denna veteranfordonsregistrerade lastbil, så vi är lite begränsade. Skicket är gott på bilen och vi har gått igenom den från tak till hjul och gett den ny lack och nya delar, lite spännande är det i år; ska det här funka som det var tänkt?

I år så är vår färdväg på Gotland sydlig då vi förra åter körde en nordlig bana. Vi tar oss fram på små slingrande vägar, stannar till vid fik, loppisar och andra intressanta platser, lastbilen körs däremot från lägret till ny lägerplats direkt och sen ansluter dagens chaufför till övriga gänget. Vi har haft många förfrågningar om externt deltagande i våra resor, men vi är rätt så strikta då vi ser det här som en privat resa för oss Tårtbitar, men naturligtvis så går det att träffa oss, åka någon dag med oss och även slå ner sina bopålar hos oss en natt. Vi har tidigare år släppt in även andra att delta, men eftersom vi bygger vår resa på ett maxantal deltagare där Tårtorna går först, så blir det endast om plats finns. Det går naturligtvis att anmäla sitt intresse till oss under året, så får vi se hur allt utvecklar sig. Syftet med våra resor är att åka veteranmoppe, ha sköna kvällar tillsammans i lägret, käka och dricka gott, bada och njuta, den här veckan har kommit att bli en rejäl återställningsvecka och något som måste göras varje år, fritt från krav och åtagande.

Vad åker vi för moppar, vi är ju ändå en moppeklubb? Hos oss förekommer enbart riktiga plåtmoppar, byggda mellan 1952 och 1980. Modellerna varierar, men vi kör mycket Zündapp och olika moppar med SACHS-knota. Fetbruxar har blivit ett vanligt inslag (läs: packmoppe typ Postmoppe med pakethållare fram och lådor på sidorna). Ja typ så ser en ”vanlig” GGMT ut för oss… Vi vet dock att många har moppat på Gotland, men efter 17 år så får vi nästan anse oss som veteraner på det här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s