Det är dax för Midnattsruset

I år kommer vi åter att börja köra det organiserade Midnattsruset efter ett par års uppehåll på grund av Herr Virus. Lördagen den 2 juli 20.00 så öppnar vi upp starten för året runda och klockan 22.00 så åker vi iväg.

Den första lördagen efter midsommar varje år så genomför vi Midnattsruset, en nattligt mopperesa genom Stockholms innerstad. Starten sker i år från planen i korsningen Vretensborgsvägen och Drivhjulsvägen i Västberga Industriområde. Samlas gör vi från 20.00 och starten går 22.05 efter avslutat förarmöte, avslutning brukar ske omkring 01.00 på samma ställe där starten har gått. Vi bjuder på fin sommarnattsåkning på små slingrande cykelvägar, bakgator, torg och parker, vi stannar till lite här och där och bara njuter av Huvudstaden när den är som bäst samt samlar upp eftersläntrare, alla ska med!

FAKTA MIDNATTSRUSET 2022

 • Datum: Lördag 2 juli. Vi öppna 20.00, har förarmöre 22.00, drar iväg 22.05 och är tillbaka runt 01.00
 • Förarmötet 22.00 MÅSTE alla vara med på! Det är en hel del förändringar på färdplanen i år samtidigt som vi måste snacka om säkerheten. Vi accepterar INTE att man racear på trottoarer, kör på bakslangen mot trafiken, prejar folk man tycker kör illa eller beter sig illa mot de andra deltagarna. Vi förutsätter att du dels är nykter (annars kastar vi ut dig) och att du är fullt frisk, har du covidsymtom så stannar du fanimej hemma, ok?
 • Start och mål: Asfaltsplanen i korsningen Drivhjulsvägen och Vretensborgsvägen i Västberga Industriområde
 • Personbilar/släp/skåpbilar går att parkera i anslutningen till avgångsplatsen, det kommer att finnas personal på plats hela tiden och man håller koll på bilarna.
 • I start och mål säljs kaffe, dricka, korv och tilltugg både före och efter rundan
 • Du ansvarar själv för din moppe och ditt deltagande, vi friskriver oss från allt då det är på ditt ansvar som du kör. Det kommer i år att finnas en uppsamlingsbil som gubbarna i gula västar har radio- och telefonkontakt med.
 • Ledarmoppen kör i 20-30 km/t för att alla ska hinna med, det är inte helt lätt att få med 2-400 moppar i släptåg så ha tålamod! Vill du köra fortare så är det upp till dig, ledarmoppen kommer att fortsätta tuffa på i samma takt.
 • Du följer klungan och fastnar du vid ett trafikljus så kommer en gulvästgubbe att fram och sedan visa vägen efter de längre fram. Ha lite respekt för trafiken, taxibilar, bussar, spårvagnar, scoteråkare, cyklister, gående, snutar och annat löst folk
 • Du som deltar har en riktig plåtmoppe på två hjul (max tre hjul om du är beroende av det) och byggd före 1980 och som klarar 30 km/t. dispens ges vid behov genom ”30-årsregeln”, alltså att moppen inte får vara nyare än 30 år. Alla typer av moderna platsmoppar är strängeligen förbjudet, ok?
 • Det kostar ingenting och det krävs ingen föranmälan. En kartan på färdvägen och de platser som det sker stopp på, delas ut i starten. Om inget annat anges på vår hemsida senast 24 timmar innan, så blir det av, vi kommer inte att köra vid ösregn, men ni kan köra själva om ni vill.
 • Frågor?: Fyll i här nedan och skicka så svarar vi:

2 tankar på “Det är dax för Midnattsruset

 1. Heja Tårtan ! Ta gärna gamla hederliga ”stockholmsreglementet” ( moped såld som moped i Sverige före 1980 osv osv ) så vi slipper se alla italienrackel och kinaskit…….
  Mvh den alltid muntre Tobbe Ingarö…………

  Gilla

  • Tjena Tobbemannen,
   Vi var ju ett antal föreningar som för några år sedan lade till ”30-årsregeln”, alltså att moppen måste vara 30 år eller äldre, utöver det gamla ”Stockholmsreglementet”. Idé är att de som var 15 på typ 80-talet skulle få en chans att hänga på med sina ungdomsmoppar, så
   typ Honda MT5 och Yamaha DT5 ska kunna hänga på, de är ju liksom på gränsen till att vara plåtmoppe men som ändå inte är rena platsmoppar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s