Evenemang

Evenemang

På den här sidan så presentera vi olika evenemang som vi har för avsikt att genomföra, evenemang som är öppna och som du som moppeåkare är välkommen till.

Midnattsruset: Den första lördagen efter midsommar varje år så genomför vi Midnattsruset, en nattligt mopperesa i Stockholms innerstad. Starten sker alltid under Liljeholmsbrons södra landfäste (Liljeholmskajen) klockan 22.00. Samlas gör vi från 21.00 och avslutning brukar ske omkring 01.00. Vi bjuder på fin sommarnattsåkning på små slingrande cykelvägar och gator, stannar till lite här och där och bara njuter av Huvudstaden när den är som bäst samt samlar upp eftersläntare. De enda kraven är att du som deltar har en riktig plåtmoppe på två hjul (max tre hjul om du är beroende av det) och byggd före 1980 och som klarar 30 km/t (dispens görs vid behov genom ”30-årsregeln”). Det kostar ingenting och det krävs ingen föranmälan. Om inget annat anges på vår hemsida senast 24 timmar innan, så blir det av!

Nyårsrundan: På nyårsaftonen varje år så bjuder vi in till skön moppeåkning den sista dagen på året. Vart starten sker anges på hemsidan när det är dax, men det är på södra sidan av Stockholm och klockan 10.00. Samlas gör vi från 09.30 och avslutning brukar ske på samma plats som starten omkring 14.00. Vi åker en runda på 2-4 mil där vi på vägen stannar till och grillar en korv på någon bra plats. Färdvägen blir klar samma dag som vi kör. De enda kraven vi har är att du har en moppe byggd före 1980 och max tre hjul (dispens görs vid behov genom ”30-årsregeln”). Du ska ta med dig något att grilla och dricka samt ett vedträ, det är din biljett och kostnaden för ditt deltagande. Om inget annat anges på vår hemsida senast 24 timmar innan, så blir det av!

Under dessa två evenemang så har vi ingen uppsamlingsbil, utan du ansvarar själv för eventuella haverier eller soppabrist, ok?

Moppeluciatåg: Sedan några år så är det inte längre Tårtan Mopedoz som arrangerar Moppeluciatåget, utan OSSA. Det finns en hemsida där all information finns och där bilder läggs ut, här är den: Moppeluciatågen

GGMT – Gotland Grand Moppe Tour: Det är namnet på den vecka varje sommar som vi på moppe kör en runda på Gotland sedan 2002. GGMT är i stort en intern resa men där vi även ibland bjuder in utomstående att delta i mån av plats, normalt brukar vi vara kring 15 -19 stycken. Under GGMT så kör vi på alla möjliga typer av vägar och stigar, besöker olika ställen och evenemang. Vi fri-campar oss runt ön och bor i tält på någon undanskymd plats nära havet, vanligtvis den sista veckan i juli. På kvällarna så sitter vi och njuter vid en brasa på stranden och bara umgås som bara moppeåkare i en liten grupp kan göra. Vår packning åker i klubbens stora lastbil och som alltid finns framme när vi gör stopp för kvällen. Ibland blir vi kvar på samma ställe ett par dagar och gör utfärder med lägret som bas. På så sätt så kan vi känna friheten att susa fram på våra moppar utan tung packning. Vi besöker även matställen, loppisar och marknader samt träffar folk som kan förgylla vår resa. Skulle ditt intresse finnas för att hänga på en GGMT så ska du inte tveka att ta kontakt med oss! Gamla reportage om de olika resorna hittar du här på vår hemsida och hur du kommer i kontakt med oss hittar du längst ner på fliken ”Om oss”.

Moppis: Vi försöker en gång om året att samla moppefolk till en moppeloppis, kallad Moppis. Vanligtvis sker detta under hösten och brukar hållas under Liljeholmsbrons södra landfäste i Stockholm. Vi brukar köra en söndag mellan 09.00 och 12.00 där det är fritt att medverka på eget ansvar. Här är det enbart tillåtet att sälja mopperelaterade prylar och verktyg samt liknande. Vi brukar kränga korv och fika på platsen. Håll koll på hemsidan när detta sker nästa gång, vi brukar lägga ut informationen c:a 2 månader innan.

2 tankar på “Evenemang

 1. Inge Lucia tåg i år?

  Svar: Nej, vi i Tårtan Mopedoz kommer inte att arrangera något Moppeluciatåg i år heller. Det är många år sedan vi gjorde det och de senaste året har OSSA fortsatt att arrangera detta. Så här skriver han på moppeforumet http://www.mopedoz.se´:
  Moppeluciatåg 13 december 2016
  Vi håller Tårtans tradition vid liv och kör Luciatåget i all enkelhet.
  Vi träffas under Liljeholmsbrons södra fäste och tåget avgår 19,00
  mopedlucia.wordpress.com/

  Gilla

 2. Pingback: Nyårsrundan 2020 | Tårtan Mopedoz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s