Man tittar tillbaka…..

GGMT17 (7)Det är i år 18 år sedan det för första gången kom på tapeten att börja åka moppe igen. Det var någon form av 40-årskris som gjorde att man hade valet att skaffa en HD, göra en tatuering eller åter börja köra moppe och som tur var blev det moppe. Det var ett udda gäng, även då, som samlades kring nyinköpta gamla moppar utan någon speciell trimningsgrad . Nu hade vi återfallna då lite tur i att det dök upp en del sköna snubbar som i princip fortsatt att åka moppe efter de blivit med körkort. Vi fick bekanta oss med Jonte Edlund, Pickis-Conny, Duvbo Moppers, Lissma Moppers och en hel rad sköna kisar med glimten i ögat. Det här inspirerade till att skapa något eget, en egen grupp med vilsna själar. Eftersom en del av oss hade TV-serien Tårtan i bagaget så blev det en combo av Tårtan och mopeder, alltså Tårtan Mopedoz. Det kom och gick folk de första åren, men sen blev det en homogen grupp av likasinnade som trivdes tillsammans och fortfarande gör det. Vi är däremot fortfarande tuffa på valet av nya medlemmar och släpper till först när det finns platser över bland de 22 tillgängliga. Tårtan gjorde även det som många andra inte gjorde; vi började att arrangera en massa moppeträffar i Stockholm. Evenemang som Midnattsruset, Stockholms Mopedfestival, Höstrundan, Grusrundan, Nyårsrundan, Moppis, Moppefolkrace, Moppefiket Tårtkartongen, Skinkmackan och Vinterrundan blev några av våra signum och vi var även med och drog i evenemang som Top Speed och Alecs Golfendurance med flera. Viktigast av de alla blev Gotland Grand Moppe Tour som 2018 kommer att köras för den 16:de gången med Tårtans medlemmar och några få inbjudna, en vecka på Gotland på moppe med tält, brasa och bärs, bara så där mysigt som grabbar på moppe kan ha det. Hur var det nu med det här med att vi bara är pöjkar? Vi har inget emot kjoltyg, tvärtom, men det har aldrig blivit så att någon tjej vill bli medlem, men än är inte det sista bladet vänt. Nu har vi stillat oss lite och kör några få gigg om året, det räcker för vi blir inte yngre och vi tänkte hänga i några år till för vi har det jäkligt kul tillsammans…..

Häng med på några balla bilder från de första åren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s