Vi kommer att köra Nyårsrundan!

Då tror vi att vi har en plan som kommer att funka och att vi då kommer att kunna genomföra Nyårsrundan i år också! Det här ställer dock lite speciella krav på samtliga deltagare och vi hoppas att alla kommer att följa de rekommendationer som myndigheterna har satt. Det är i år den 16:de gången som vi genomför Nyårsrundan, en sista mopperunda innan ni åker hem och firar nyåret med familjen. I år så kommer dock allt att vara lite annorlunda, men på det stora hela så blir det som tidigare år. Vi har en del krav på dig som kommer och åker i år och hjälp oss att se till så att allt fungerar utan problem även i år:

  • Du stannar hemma om du har minsta symtom som kan misstänkas vara Covid-19 eller något annat elände.
  • Du ska hålla avstånd från de andra deltagarna och det gäller främst vid korvgrillningen och vid förarmötet i starten
  • Är du i riskgrupp så bör du stanna hemma, det blir fler Nyårsrundor även i framtiden, är du tveksam så stå heller över, vi kan och vill inte garantera smittfrihet
  • Du kör som vanligt helt på eget ansvar, det finns ingen följebil och du ansvarar helt själv för att ta dig hem om det händer något, samt för din moped
  • Du kör en äkta plåtmoppe tillverkad före 1980, men undantag görs enligt ”30-årsregeln”. Du åker på max två hjul om du inte är i behov av fler hjul.

Årets runda ser ut så här:

  • Samling från 09.00 och start sker 10.00 efter förarmötet, på parkeringen utanför Flatenbadet. Hittar du inte dit så går du in på hitta.se och söker på ”Flatenbadet, allmänna” eller de här koordinaterna: 59.25429, 18.16296. Här kan du parkera bilen om du kommer med sådan, men var observant på parkeringsreglerna. Karta finns längre ner.
  • Rundan tar c:a 1½-timme och går runt sjön Drevviken, vi stannar till ibland och låter eftersläntare komma ikapp. Du kör vettigt och håller koll, vi kör mestadels på cykelbanor och där finns även annat folk, ok?
  • Målgången sker som vanligt vid Orhems Scoutstuga där grillen står klar när vi kommer dit, vi avslutar där omkring 14.00 efter grillningen och ni tar er själva tillbaka hem eller till starten en bit bort.
  • Det är naturligtvis gratis att åka med, men din traditionella biljett är ett vedträ per gubbe till grillen.
  • OBSERVERA: Även i år vill vi varna för att det kan bli inställt senast 24 timmar före, det kan bero på vädret eller om någon myndighet stoppar evenemanget, så kolla här på hemsidan innan du åker dit, ok?

Hjärtligt välkomna, om ni fattar vad som gäller den här speciella dagen, tänk på de andra deltagarna lite extra, okay på det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s