Tårtanåret 2024, vad händer?

Precis som sedan 2001 så har vi alltid en plan som Sickan brukar säga, men vad kommer vi att vara inblandade i under 2024? Vi har ju några fasta evenemang vi kör varje år, även om vi blivit lite sämre på att arra olika orsaker. Tyvärr så tryter även våra krafter nu när medelåldern i klubben skjutit i höjden, men lite ska vi i alla fall bjussa på:

  • 1 maj. Naturligtvis så kommer även vi att köra Thomas & Rosas Vårrundan den 1 maj. Samling vid Kärrtorps IP från 11-tiden, beställning av mackor som finns klara vid målgången kommer att göras straxt före avfärd, liksom ett kort förarmöte. 12.00 så startar vi och åker via Hammarby, Sickla, Hellasgården (kort stopp), Älta, Flaten och ut till Café Torpet i Orhem där vi avslutar med beställda mackor och fika. Som vanligt så är det plåtmoppar som gäller.
  • 29 juni. Midnattsruset kör vi ju naturligtvis även i år. Samling i Västberga i korsningen av Vretensborgsvägen och Drivhjulsvägen från 20.00 då vi öppnar korv- och fikaförsäljningen. Klockan 22.00 är det förarmöte och då ska alla moppar och förare hålla käften! 22.05 så avtågar vi in mot Stockholm i sommarnatten, kör runt 4-5 mil, stannar på balla platser och njuter samt inväntar eftersläntrare. Vi kör i kollon med minimalt mellan mopparna så att alla kommer med. Som vanligt kör du på en äkta plåtmoppe tillverkad före 1980 med max tre hjul, undantag kan göras för moppar som är 30 år eller äldre, det här för att få med moppar som t.ex. DT. Alla kör på eget ansvar och tar hand om sig själv, vi visar bara vägen. Runt 02.00 så är vi tillbaka till starten och avslutar
  • 22-29 juli. Då kör vi vår interna runda GGMT, Gotland Grand Moppe Tour för 22:a året i rad, med några speciellt inbjudna gäster. Det här är inget öppet evenemang, men befinner du dig på den norra ö-halvan av Gotland så får du gärna morsa på oss. Vi campar oss runt som vanligt och vår följebil Rulltårtan kommer att köra våra prylar så vi kan åka på tomma moppar. I år så blir vi runt 16-17 st på våra äkta plåtisar.
  • 22 september PRELIMINÄRT så kommer vi att hålla årets Höstmoppis i Västberga. Det handlar om en ren moppeloppis för enbart moppedelar och verktyg, inget annat. Vi kommer att stå där 09.00 – 13.00 och sälja korv och fika, ni som vill sälja ställer er där ni själva vill och på eget ansvar. Det är naturligtvis kostnadsfritt att komma dit och sälja, men lite dyrare att köpa, men vi pekar bara ut platsen och resten brukar lösa sig.
  • 31 december. Naturligtvis så kommer vi att köra Nyårsrundan även 2024, det är ju tradition att avsluta moppeåret med den. Samling vid Mc Donalds på Årstafältet (Sockengränd) från 09.30. Ett kort förarmöte innan vi rullar iväg 10.00. Rundan blir runt 3-4 mil lite beroende på vädret, men målet är Orhems Scoutstuga där vi grillar. Det är gratis att åka med men ta med: 1st vedpinne = din biljett, korv att grilla, något att dricka och helst en grillpinne då skogen börjar bli kal vid grillen. Vi är tillbaka till MC Donalds c:a 13-14.00 och då kan ni åka hem och fira Nyårsafton.

Klicka på den blå länkarna så hittar ni mer info. Reservation för eventuella ändringar, så håll koll här när det närmar sig 😉

Lämna en kommentar