Skinkmackan 2014 uppäten!

Enligt god sed så käkar vi i Tårtan Mopedoz alltid skinkmackor och hinkar bira den sista fredagen före jul. I år brast dock traditionen något och blev istället en mopperunda och sen skinkmacka med bärs, fast lördagen före ju. Vi började dagen med att grilla lite tjockkorvar innan vi gav oss iväg på en liten mopperunda och hamnade sedermera i Pampas där vi fikade. Sen bar det av hemåt för att snittsa på sig kvällsfracken och sedan åka ner till vår mysiga klubbvagn för skinkmacka, bärs och en jäkla massa skönt snack. När det var som tätast på kvällen så räckte inte ens sittplatserna till och folk kom och gick under kvällen. Under kvällen så dracks det även gravöl eftersom vi vid årsskiftet lämnar tillbaka vår klubbvagn till ägaren Stockholms Ånglokssällskap, efter drygt 10 år. Vi utnyttjar knappt vagnen längre sedan vi lagt ner moppefiket, men kommer att ha tillträde till den även efter att ånglokssällskapet tagit över och kommer alltså att kunna hålla traditionerna vid liv. Ånglokssällskapet kommer att ändra något i vagnen och använde den som personalvagn.

God Jul på er moppeåkare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s