Nyårsrundan 2014

SONY DSC

På nyårsaftonen varje år (i år en onsdag) så bjuder vi i Tårtan Mopedoz in till skön och traditionell moppeåkning den sista dagen på året. Starten sker under Liljeholmsbrons södra landfäste (Liljeholmskajen i Stockholm) klockan 11.00. Samlas gör vi från 10.30 och avslutning brukar ske omkring 14.00. Vi åker en runda på 3-4 mil där vi på vägen stannar till och grillar en korv på någon bra plats. Färdvägen blir klar samma dag som vi kör, men den sträcker sig genom de södra förorterna i Stockholm och brukar vanligtvis stanna till vid Orhem för grillning.
De enda kraven vi har är att du har en moppe byggd före 1980 och max tre hjul! Du ska ta med dig något att grilla och dricka samt ett vedträ, det är din biljett och kostnaden för ditt deltagande. Storm, snö, regn eller utmätning av kronofogden, inget stoppar, förutsatt att inget annat anges på vår hemsida senast 24 timmar innan.
Välkomna!

2 tankar på “Nyårsrundan 2014

    • Hejsan Clazze,
      Som den goda Alfred sade; Allt är relativt. Självklart så kan även ”nyare” plåtmoppar hänga på, det vet du och så har det alltid varit! Att det står 1952-1980 beror på att det är de åren som våra myndigheter har satt upp som de åren ”30-moppen” kvalar in. Orsaken till att vi skriver så är att vi är trötta på alla plastmopedister som inte fattar att de inte är välkomna; här kör vi klassisk plåtmoppe. Att vissa modeller finns även efter 1980 och är välkomna är ju självklart, varför skulle vi ändra på det?

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s