Vi har kört GGMT 2016

När: 160723 – 160730 = 14:e året.

Medverkande:

 • Flozzy – Traktor BM…., Trupptransportsläp, Svarta släpet
 • BP – DBS Panter mé Sachs
 • Rambler – Crescent 2000 + Postbrux 1159 (extramoppen), båda mé Sachs
 • Allmeck – Crescent E-typ mé Sachs
 • Klaba – Zündapp KS50
 • Tengis – Zundapp KS50
 • Hazze – Zündapp KS50
 • Krabbis – Zündapp KS50
 • Redaktörn – Zündapp KS50
 • Doktorn – vetefan va han körde, då han var med halva turen, å då hade jag åkt hem.

 Ja, Tårtan Mopedoz åkte till Gotland även detta år, för GGMT. Vi blev något färre deltagare än brukligt, men det vägdes upp av att alla tog en jäkla plats.

 Den initiala planen var att hålla oss på södra ö-halvan, vilket vi också gjorde. Första anhalt på ön, efter bunkring av konserver, groggvirke, Gotlandslimpa å diverse annat i Visby, blev Petes, och Petesviken. Vi slog upp läger precis vid vattnet och mitt i dyngan, då det gick får och betade överallt på plats! Kvällsmål inmundigades på Magazin1 i Hablingbo. Dagen efter skickades Flozzy med packning till Fluntinge Fiskeläge på östra Gotland, lite nedanför Grötlingbo. Detta plejs visade sig vara av absolut toppklass och fick 5 + i Tårtans interna rankningssystem. Helt ensamma, precis vid vattnet. En liten privat sandstrand och brygga. 22 grader i vattnet, och 28 i luften…. Hit kommer vi tillbaka!

Dagarna på ön i stort ser ut ungefär så här;

Rambler, som är snickare till vardags, vaknar kl 05:00 och börjar greja med, ja – vem fan vet… Sen så kommer BP upp. Å sen resten i en följd. Kanske ett morgondopp och obligatorisk tvagning. Frukost i det fria, med kok-kaffe, Gotlandslimpa, räkost på tub, makrill i tomatsås å så. Lite skitsnack och kanske en liten pils, innan vi river tivolit för omgruppering.

Gruppen kommer överens om vart vi skall skicka vår Flozzy, och när allt e klart drar han iväg i stadiga 38 Km/h, mot dagens nya tältplats. Övriga åker iväg nån meter innan vi upptäcker att någon har punka, som vi mekar med ett tag….

Lunch på någon schysst krog som Kapten Grogg i Ronehamn till exempel. Lite skön moppeåkning, stanna till på samtliga loppisar vi hittar. Senare under eftermiddagen möter vi upp Flozzy, och slår upp tälten. Kanske har vi köpt lite mat som vi äter i fält, typ Bullens Pilsnerkorv, ravioli, Gulaschsoppa eller nåt annat kulinariskt…. Eller så käkar vi på krogen.

Bira och grogg på kvällen. Ljug, varpa, Lasse Stefanz, å så kryper vi till kojs… Tredje campingplatsen blev När, och Närkholm typ. Grabbarna blev bortkörda av Länsstyrelsen efter första natten där…. Under veckan så var vi med på Tvåhjulingens Dag i Havdhem, där vi ställde ut vår moppar tillsammans med ca 100 andra fordon!

Vi körde också moppe med Gute Moppers, som tog oss på en låååångsam runda runtikring Hemse. Vad som hände efter onsdagen den 27 vet inte BP, för då drog han hem….tillsammans med Allmeck. Resten av gänget stannade i några dagar till.

Gissar att dessa dagar såg ut som de första! Vi ses igen nästa år då vi kör GGMT för 15:e gången!!!!

Story by BP, Bilder Hazze, BP, Tommy m.fl……

1 tanke på “Vi har kört GGMT 2016

 1. Pingback: Gotland Grand Moppe Tour 2017 | Tårtan Mopedoz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s