Vi drog till Gotland, igen!

GGMT 2015 (28)Sedan 13 år har vi ju varje sommar valt att ta mopparna och åka till Gotland för en enveckas rundtur på ön. I år så drog vi till Gotland onsdagen den 22 juli och stannade till tisdag 28 juli. Vi tältade oss runt ön i fält, men som vanligt aldrig på camping. Tält, bira med brasa och moppeljug på kvällarna och dagar då vi sträckte ut på allehanda olika vägar och stigar. I år så var gänget minimerat till endast 9 deltagare på grund av en massa andra åtagande hemmavid, faktiskt den minsta mängden deltagare sedan starten. En trend? Nää, bara ett mellanspel eftersom det var gott om ångest bland de som fick stanna hemma! Det besöktes som vanlig en massa trevliga ställen som rockklubben Kutens Bensin på Fårö (10+), där bra band lirade. Det blev även marknadsbesök i Fårösund och bilutställning i Slite, lite balla museer, Loppisar samt en hel rad bra och bättre matställen, barer och fikaställen. Bästa matstället är dock kring grillen i lägret där det även dracks en hel del pilsner och destillerade drycker på kvällarna enligt god tradition. Vädret 2015 var ju som bekant inte det bästa, men skam den som ger sig eftersom alla sorters väder är moppeväder.  Vi såg även en del andra plåtmoppar äntrade av semestrande folk, kanske har våra 13 år smittat av sig eller inspirerat? Några större haverier i bemärkelsen; ”Fan nu är det kört”, blev det dock inte i år heller, även om det bjöds på en sedvanlig punka, lossnad förgasare, läckande avgasrör, trasig konding och uteblivet lyse. När detta skrivs så är dock inte alla på fastlandet igen, men snart så sitter alla där hemma åter med en hel rad av balla minnen att suga på fram till nästa sommar. Och ja, det var Zündapp som regerade även i år, även om några då fortsätter att envisas med moppar från motorfirman som aldrig byggde egna moppar……

3 tankar på “Vi drog till Gotland, igen!

  1. Hmm,var det inte några suppar som havererade förra året och skampucken fick rullas fram för att alla skulle ta sig i ”mål”?
    Fast suppe är lika säker och kul som en pansarvagn och Sachs är som ett flygplan (liten nätt å snabb)

    Gilla

    • Snabb SACHS? Ja det märks att du aldrig har varit med på Gotland. Öööööööörn…… Rasade suppar? Ja ska man ligga i 25 för att SACHS:arna ska hinna med som blir bestarna gärna lite sura

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s