Vi har blivit med bil!

Det här är ju sällskapet som är känt för lite udda saker förutom en hel del moppar. Först byggde vi en klubblokal i en gammal järnvägsvagn, sen skaffade vi oss ett stort flyttsläp att köra prylarna i, men nu har vi skaffat oss en lastbil oxå…. Vi hittade en f.d. Kronbil från 1980 som gått 11.000 mil och Kronan är ju kända för att vårdslösta värnpliktiga kört skiten ur fordonen, men även att de har gått lite och fått en rätt så hyfsat underhåll. Vår bil har gått hos Fortifikationverket sina sista år men även stått 14 år i beredskapsförråd. Den är en Materialvårdsbil kallad 112 MT, en Volvo 613,  med plats för 8 passagerare och en förare, man får alltså åka 6 gubbar i skåpet om man sitter i köket där det finns bälten! Det enda vi kan klaga på är att vänsterflygeln är lite rostangripen och att blinkersen gått på lunch, annars är allt prima! Men vad ska vi nu ha den till då? Skåpet är rejält tilltaget med kök, TC, omklädningsrum och verkstadsdel. Köket har varm å kallt vatten, den har vattenuppvärmning från en egen panna som går både på diesel och fast ström, verkstaden har tryckluft och en rad annat. Jo vi hade tänkt att använda den här bilen till lite olika saker, men först och främst som vårt materialtransportfordon på Gotland där tidigare vårat släp skött den delen. Sen kan man använda den som transport till och från olika moppejippon och i våra egna arrangemang. Nu i höst så kommer den att bli servad och inredningen lite ombyggd för att bättre passa vår verksamhet, sen blir det lite kosmetisk uppsnyggning, men INTE något färgbyte, den är grön och ska vara grön fast lite med klubbens prägel. Den här bilen andas lite lumparminnen och kommer att passa som hand i handsken! Vi köpte bilen nere i Skånelandet och den kördes hem 50 mil utan problem och den var en raket som ibland var uppe i hissnande 80 km/t! Mer kommer här efter hand som vi jobbar med den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s