Rulltårtan rullar på!

Tårtan Mopedoz lastbil, den vi nu kallar Rulltårtan och som vi köpte in under sensommaren till verksamheten, genomgår nu en rejäl makeover! Det var väl tänkt att vi bara skulle rätta till några småprylar och anpassa till vår verksamhet, men det blev som vanligt ett stort projekt med total genomgång. Nu kör vi meckning på torsdagskvällar och vissa helger hela hösten/vintern, för om alla ska ha något att skruva på så blir projektet jättestort automatiskt. Vad är planen?? Varför en lastbil när det är en moppeklubb?? Vi har tre syften med bilen;
1. Vi kan använda den vid våra mopperallyn för serveringen m.m.
2. Vi kan lasta många moppar i den och få med 9 medlemmar då den är reggad för 8 passagerare och förare. Golvytan som blir i skåpet lastar med lätthet minst 12 moppar via ramp bak. Vi har ju även kök och värme i skåpet och bältade sittplatser i köket.
3. I sommar kör vi Gotland Grand Moppe Tour för 17:de gången och det släp vi har haft för vårat bagage, och som dragits av en veterantraktor, har blivit lite risigt och trångt. Lastbilen tar nu över uppgiften och där alla får sin hylla och allt praktiskt kommer med och vi kan som vanligt åka runt på lätta moppar. Det blir olika chaufförer varje dag efter lottning hos de som har C-kort. Sen har lastbilen ett kulturellt värde för oss som gillar att sitta vi brasan på kvällen och ljuga om lumpartiden, typ….

Bilen är en Volvo F613 byggd 1980 av FMV för Försvaret som Materielvårdsbil modell 112 MT. Den gick sina första år hos kronan i Kalmar, hamnade i mobbförråd, togs över av Fortifikationverket och såldes 2004 till en gubbe i Hässleholm där vi köpte den och körde upp den till Stockholm. Skicket är gott och den har gått knappt 11.000 mil. Vi har gått igenom hela underredet, servat drivlinan, fixat småskavanker, konverterat köket från 230-volt till gasoldrift, gått igenom värmesystemet i skåpet och fixat till dieselbrännaren, vi har bytt en massa gammal el och armaturer, bytt till nya däck, tagit bort en vägg och skapat ett stort rum för hyllor och verkstad, bytt plåtar på bakdörrarna, knackat till en ny skärm fram då den var bucklig och rostig, fixat styrstag, gått igenom bromsar och bytt en del och…… Ja listan kan göras lång…..

Här är lite bilder från olika meckardagar så här långt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s