Vad händer 2019 hos Tårtan Mopedoz?

Nu har vi haft vårat årliga årsmöte och stött och blött alla alternativ och kommit fram till en ungefärlig plan för 2019. Vissa av arrangemangen är våra, men vi kommer även att dyka i gemensam tropp på lite olika mopperundor/rallyn som arrangeras av andra och så här ser det ut:

  • 1 maj Vårrundan: det är en onsdag och arrangeras som vanligt av Club Victoria. Starten sker mellan Björkhagen och Kärrtorp vid Kärrtorps IP, klockan 12.00. Sen bjuds det på en skön runda via Hammarby, Sickla, Hellasgården, Älta och fram till Skogsfiket i Orhem där det serveras mackor, vilka beställs vid starten. Avklarat är det runt 14-15.00.
  • 12 maj Harald Nielsen Memorial: Hässleby Hembygdsförening bjuder en gång om året in till ett klassiska mopperally till minnet av Harald Nielsen. Start brukar vara vid Hässelby Museum på Riddersviksvägen 116. Se för vidare information på http://www.hembygd.se/hasselby
  • 29 juni Midnattsruset 2019: Även i år så kör vi Midnattsruset, en nattligt moppecruising genom Stockholmsnatten. Start och mål är som vanligt under Liljeholmsbrons södra landfäste (Liljeholmskajen) där det säljs korv och fika både före starten 22.00 och målgången omkring 01.00. Vi bjuder på skön åkning med en del stopp på trevliga platser, dels för att njuta av natten och även för att samla upp eftersläntare. Vi öppnar upp 21.00, det kostar enbart frivilla bidrag i burken, man ska ha en moppe på max två hjul (Ni som åker 3-hjuligt på grund av hälsosjäl är välkomna), moppen ska helst vara byggd före 1980, men vi godkänner även lite modernare moppar förutsatt att de är 30 år eller äldre, plastbidéer stannar hemma! Ingen uppsamlingsbil och ni kör på eget bevåg. ok?
  • Gotland Grand Moppe Tour 2019: Vi i Tårtan Mopedoz kör vår interna runda för 17:de gången på Gotland, den 22-28 juli. Vi har som vanligt fullbokat med klubbens medlemmar, men det kan bli någon ströplats över, så hör av er via mail och sätt upp er på ”väntelistan”. Vi har av praktiska själ ett tak på deltagare, men ni är välkomna att slå ner tältpinnarna någon natt i vårat läger och umgås med oss. Åka med oss en sväng gör man på tomma moppar och något viktkompenserat. Ni kan följa vår resa på Facebook även i år, sök på GGMT 2019
  •  29 september Moppis i Liljeholmen : Även i år så kommer vi på begäran att hålla en moppeloppis under Liljeholmsbrons södra landfäste. Vi öppnar upp 09.00 och stänger 12.00 då vi vet att det inte är någon idé att hålla öppet längre. Alla är välkomna, säljare som köpare, men ni kommer och står där på eget ansvar då det här mer ses som att en massa moppefolk råkar samlas på samma plats samtidigt. Vi fråntar oss allt ansvar då det är en jäkla process att köra den juridiska vägen och det är vi inte intresserade av. Så se det som ett litet söndagsbus, där några även säljer grillkorvar och fika, ok??
  • 31 december Nyårsrundan: För 17:de gången så kör vi Nyårsrundan oavsett väder. Start sker under Liljeholmsbrons södra landfäste 10.00 och vi samlas från 09.30. Vi kör en runda på 3-4 mil lite slingrigt och som avslutas vid Orhems scoutstuga där vi grillar innan vi åker hem och firar nyår och det är runt 14-tiden. Du åker på moppe byggd före 1980 (undantag görs enligt 30-årsregeln, men INGA MODERNA PLASTMOPPAR!) Du tar med dig något att grilla och naturligtvis din biljett i form av ett vedträ! Brasan står varm vid framkomsten, du kör på eget bevåg och klotar du så skyller du inte på oss, ok? Kostar eventuellt frivillig bidrag som oavkortat går till Stockholms Stadsmission

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s