Vad gör Tårtan 2020?

Vi har nu haft vårat planeringsmöte/årsmöte och kommit fram till en del som kommer att hända under året och där även alla på moppe kan hänga på. 2019 hade vi ju en del evenemang som var välbesökta, så det är svårt att lägga ner den här verksamheten. Vi har dock begränsat våra evenemang under åren som gått och gjort dessa lite mindre, vi Tårtbitar blir äldre och segare, så vi kör vidare på det som funkat de senaste åren och 2020 blir det så här:

 •  Midnattsruset 2020. Ja även i år så kör vi den här nattliga cruisingen genom Stockholmsnatten. Lördagen den 27 juni klockan 22.00 så startar den och vi åker sedan en runda i sommarnatten på väl valda gator, stiga och cykelbanor. Det här har vi gjort sedan 2002 och har svårt att lägga av. I år så kommer vi dock att flytta starten och målet då det har blivit krångel under bron där vi tidigare startade. Start och mål blir troligen i Västberga, men vi återkommer med mer exakthet när vi närmar oss.
 • Gotland Grand Moppe Tour 2020. För 18:de året på raken så kommer klubben att köra vecka 30 på Gotland igen. Vi startar i år lördagen den 20 juli och avlutar den 27 juli. GGMT är klubbens interna runda, men om plats finns så kan vi tänka oss att tränga in även ett par andra. Vi har ju begränsat deltagandet till max 20 st av praktiska skäl. Vi åker på tomma moppar och vårat bagage åker som vanligt i klubbens stora lastbil. Är du intresserad? Kontakta oss så ska vi se….
 • Moppis 2020. Även i år så blir det en Moppis på höstkanten, alltså en moppeloppis för moppeprylar och verktyg, inget annat. I år så hålls den söndagen den 27 september 09.00 – 13.00 och platsen blir inte den vanliga, för troligen håller vi till i Västberga istället, för att slippa förra årets parkeringsproblem. Vi återkommer med mer detaljerade planer framöver, men datumet gäller!
 • Nyårsrundan 2020. Jodå, det är klart att vi ska köra även en avslutande nyårsrunda även i år, det har vi ju gjort sedan 2002. Torsdagen 31 december klockan 10.00 går starten. Även här så blir det troligen en ny startplats och målgång. Vi ska försöka köra en runda och återkomma till starten för grillning, så att alla hittar hem igen. Vi brukar ju starta i Liljeholmen och avsluta i Orhem, men vissa har svårt att hitta tillbaka igen. Vi återkommer med platserna så fort vi vet mer, men datum och tid kvarstår.
 • Reservation för eventuella ändringar. Mer info kommer fortlöpande här på hemsidan och på vår Facebooksida.

2 tankar på “Vad gör Tårtan 2020?

  • Hej Bengt-Owe, förvisso trängs det många ”viktkompenserade” moppar i våra rallyn och det är ju inget vi kan göra något åt då det är moppar i egentlig betydelse. Våra rundor går som oftast på cykelvägar, något som är ok enligt lagen, men även genom trånga passager. Vi passerar tätt förbi folk och delar platsen med cyklister och fotgängare, att då komma på en reggad MC kan vara lite olämpligt. Alla moppar som är byggda mellan 1952 och 1980 (undantag görs för 30-moppar om de är äldre än 30 år, typ Yamaha DT och liknande) och som är oregistrerade samt faller under ”30-regeln”, numera klass 2 är välkomna. Vi hoppas att du har förståelse för det här, men det är moppar vi sysslar med och moppar som åker våra rallyn.
   //MVH Webbmastern

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s