Tårtan vårrastar mopparna

Från en gedigen vinter till vår på 10 dagar och dessutom mitt i vintern! Plötsligt blev det vår i februari. Vi var dock direkt på hugget och planerade snabbt in en liten intern mopperunda inklusive korvgrillning. Så söndagen den 28 februari så lyckades sex Tårtbitar på moppe att moppa en sväng i den södra förorterna och åka ut till ”vårat” grillställe i Orhem där ytterligare ett par Tårtbitar mötte upp.Det blev en sån där oförskämt trevlig söndag med strålande sol och klarblå himmel, + 9 grader och lite stilla vind. Huvudsamlingen skedde i Hökarängens centrum då det låg lokalt till bland de som skulle åka med. Därefter så tuffade det på österut på cykelvägar och gator ut till Orhemns Scoutsstuga där ett par av Tårtbitarna redan satt fart i grillen. Sen brände vi korvar, snackade vanligt moppeskit, höll avstånd men umgicks lite intimt under någon timme. Klaba hade premiärkörning på sin Zündapp KS50 som under vintern bytt skepnad från trist blå till Pantzergrau med 2:a världskrigstema, han var dock den enda av oss som inte åkte fetbrux, då Tårtan nästan har blivit en av de klubbar med flest fetbruxar per capita i klubben. Just nu så finns det drygt 15 stycken i en klubb med 22 medlemmar, inte illa pinkat. Efter grillningen så blev det en fortsatt skön moppetur lite kors och tvärs genom förorterna innan det blev återsamling i Hökis och vidare färd hemåt i vårsolen. Det här blev dagen som på något sätt kickade igång säsongen för flera av oss och det kändes skönt att få bränna ur fjolårsbensinen ur tanken och den kvarvarande 2-taktsoljan i avgaskröken. Det här smakar dock mer och det blir nog snart en runda till….

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s