Midnattsruset 2022 avklarat

Då har vi kört årets upplaga av Midnattsruset efter två års uppehåll. Det var rätt nervöst hos oss i Tårtan Mopedoz inför Midnattsruset eftersom vi inte visste hur många som skulle komma. Vi hade planerat rutten i ett par veckor och även provåkt den, men vi fick ändra en massa då det visade sig att en del av de tilltänkta gatorna antingen bytt riktning eller blivit gågator.

Vi ville köra på så får cykelvägar som möjligt då det bara har ställt till problem de senaste åren, så mycket av rundan gick ute på gatan men det fanns nålsögon att passera typ två ”bussfällor”. Det här fungerade bra trots alla trafikljus, men det gjorde även att rundan gick betydligt fortare än vi hade tänkt, trots flera långa uppsamlingsstopp. Nästa år ska vi se över det här så rundan tar längre tid och går genom alla stadsdelarna. Sen det här med hur många som körde är ju en ständig fråga, men efter att ha fått olika resultat så räknade vi igen och kom fram till 307 moppar + Tårtans grabbar och några som kom till efter vägen. I stort fungerade rundan bra och vi fick bara två små klotningar och en som åkte skamkärra från stan ut till Västberga. Många frågade varför vi startade i Västberga och inte under Liljeholmsbron, svaret är enkelt; markägaren vill inte ha den typen av verksamhet på sin mark, vi har försökt förhandla, tro oss…. Västberga är ju platsen vi körde från de första 8 åren av Midnattsruset och där vi även håller våra Moppisar, så det är hemtamt, samtidigt som vi har tillgång till el och vatten där. Ett stort tack till alla som kom och förgyllde vår runda och ett riktat tack till alla utsocknes som kom, det var närmare hälften av alla som åkte. Om gud vill och brallorna håller så kör vi Midnattsruset även 2023, så det så!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s